Centrar za proučavanje imigracije (CIS) podigao je tužbu protiv poznate američke pro-imigracijske organizacije Southern Poverty Law Center (SPLC), nakon što su ih ih svrstali na popis „skupina mrzitelja“.

CIS je zloglasni klevetnički SPLC odlučio tužiti na temelju Zakona o korumpiranim organizacijama koje provode reketarenje (RICO), prenosi RT. Kako tvrdi izvršni direktor CIS-a Mark Krikorian, oni od suda traže da naredi SPLC-u uklanjanje njihove organizacije s popisa etiketiranih mrzitelja.

Iz SPLC-a su poručili kako se raduju suočavanju na sudu, te je njihov predsjednik Richard Cohen istaknuo kako CIS „zaslužuje etiketu skupine mrzitelja.

Organizacija CIS zalaže se tek za strožu kontrolu imigracije, zbog čega se našao na meti SPLC-a. Ironično, CIS se vodi motom „pro-imigracijski s manjom imigracijom.

S druge strane, SPLC je organizacija koja nikad nije osudila niti bilo što rekla protiv rasističke anti-imigracijske politike Izraela ili SAD-ove podrške Izraelu, dok istovremeno promiču masovnu imigraciju u SAD-u.

SPLC etiketira sve protivnike svoje marksističke politike kao „mrzitelje“, a tu metodu varljivo obrazlažu riječima da se „skupine mrzitelja“ deklarira kao takve ukoliko njihove aktivnosti ili izjave „napadaju ili štete čitavoj skupini ljudi, tipičnoj po svojim nepromjenjivim osobinama.

Preko 60 organizacija je već podiglo ili planira podići tužbe zbog kleveta protiv SPLC-a. Većina njih ohrabrila se činjenicom da je Maajid Nawaz dobio parnicu vrijednu 3.375 milijuna protiv SPLC-a, koji ga je kao muslimanskog aktivistu svrstao na popis „anti-muslimanskih ekstremista.

U suradnji s Googleom, Facebookom, Twitterom i Amazonom, ova klevetnička organizacija uspjela je ukloniti brojne konzervativne organizacije s dotičnih platformi.

Zanimljivo, godine 2012. naoružani muškarac ušao je u zgradu Vijeća za obiteljska istraživanja te je djelatnicima prijetio da će ih pobiti. Kasnije je priznao da je dotičnu organizaciju izabrao s popisa SPLC-a.