„Spremni smo se boriti za SAD protiv bilo koga, Irana, Sjeverne Koreje, Kine” – tvrdi ukrajinski dužnosnik

Objavljeno:

Ukrajina je spremna pomoći SAD-u u ratu protiv bilo kojeg neprijatelja, bio to Iran, Sjeverna Koreja ili Kina, rekao je visoki ukrajinski dužnosnik, tvrdeći da će se njegova zemlja pokazati kao vrijedan vojni saveznik.

U intervjuu s Christiane Amanpour s CNN-a u petak, Aleksey Goncharenko ponovio je pozive SAD-u da Ukrajini pošalje više vojne pomoći usred zastoja u Kongresu. “Sjedinjene Američke Države rekle su da će biti s nama ‘koliko bude potrebno’. Sada je vrijeme da se održe obećanja.”

Gončarenko je zamjerio američkim političarima što su se previše fokusirali na predstojeće predsjedničke izbore 2024., rekavši da Ukrajina ne bi trebala biti “žrtva” toga. Također je ustvrdio da potpora Ukrajini služi interesima Washingtona bez obzira na to tko pobijedi u utrci za Bijelu kuću.

U slučaju budućeg rata, Amerikanci će “trebati ljude koji će stajati rame uz rame s njima”, ali malo nacija bi bilo spremno uložiti sve u podršku SAD-u, rekao je.

”Ukrajinci su spremni… Mi smo spremni stati rame uz rame sa Sjedinjenim Državama, bilo u rovovima kod Teherana, ili u Sjevernoj Koreji, ili blizu Pekinga. Nema razlike”, rekao je. “Zato što cijenimo vašu podršku.”

Povezani članci

Posljednje objavljeno