Srbija: Vehabija nasrnuo mačetom na policiju

57d2ea29c461885b3d8b45ae

Srpska policija jučer je upucala u nogu Bojana Nikolića, koji se deklarira kao vehabija, nakon što je, uz povike „Alahhu Akbar“, nasrnuo na njih mačetom kada su mu pokušali uručiti sudski poziv.

„Radi se o osobi koja je od ranije poznata policiji po izvršenju brojnih kaznenih djela, od narušavanja javnog reda i mira do vrijeđanja i napada na policajce,“ rekli su u policiji.

Incident se dogodio u naselju Kučevski lug, a policajci tom prilikom nisu povrijeđeni. Vehabija je jedno vrijeme bio zabarikadiran u kući i odbijao primiti poziv koji mu je policija pokušavala uručiti.

Osoba je nasrnula na pripadnike policije pritom uzvikujući „Alahhu Akbar“. Jedan policajac je pritom izvadio prištolj i pucao u zrak, a osumnjičeni je pobjegao u kuću i zabarikadirao se. Poslije izvjesnog vremena ponovno se pojavio na vratima kuće i mačetom krenuo na policiju. Policajac je pucao i pogodio ga u nogu i tek onda su ga uspjeli svladati. Osumnjičeni je nakon toga prevezen u bolnicu u Novom Pazaru gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Prema dostupnim informacijama, riječ je o osobi iz Raške koja za sebe tvrdi da je prije 10 godina primila islam i da je vehabija.

Izvor: Kurir