Sasvim uobičajeni skandal ponovno je prodrmao Švedsku. Ovaj put, svoj obol dao je ljevičarski političar, koji je otkrio kako skupina sredovječnih „volonterki“ nudi smještaj i hranu „maloljetnim“ ilegalnim imigrantima u zamjenu za – seks.

Stefan Lindquist iz grada Härnösand, obznanio je javnosti kako se Facebook grupa nazvana „Zaustavite deportacije u Afganistan!“ koristi za seksualnu eksploataciju takozvanih „maloljetnika bez dokumenata“ i drugih imigranata iz Afganistana, piše Nyheter Idag.

Kako tvrdi Lindquist, većina žena nudi hranu i smještaj u zamjenu za seks, a navodno je u jednom od slučajeva neimenovani muškarac silovao mladog imigranta.

Lindquist navodi kako „beskrupulozne žene“ stupaju u kontakte s imigrantima, pozivaju ih svojim kućama te ih koriste u razne svrhe, od „robova za poslove“ do „seksualnih žrtava.“ Optužbe se temelje na samim svjedočanstvima imigranata.

Cijeli slučaj prijavljen je policiji, a sama događanja u grupi njenim administratorima. Međutim, administratori su Lindquistu zabranili pristup, a potom grupu zatvorili za korisnike koji nisu njeni članovi.

Pored toga, sami administratori odbili su ova seksualna zlostavljanja prijaviti vlastima iz straha da bi „rasisti mogli iskoristiti ove informacije.

Dječaci se ne usude prijaviti slučajeve policiji jer se u Švedskoj nalaze ilegalno. Stvarno je čudno da ove beskrupulozne starije žene zlostavljaju dečke. Zatvorite grupu podrške ili preuzmite odgovornost za ono što se ovdje događa,“ tvrdi Lindquist.