Talijanska policija uhitila je skupinu sjevernoafričkih imigranata koji su tijekom prijenosa utakmice četvrtfinala Lige prvaka na trgu Piazza San Carlo u Torinu izvodili krađe koristeći suzavac, zbog čega je došlo do stampeda u kojem je smrtno stradala jedna osoba, a ozlijeđeno njih 1500.

Policija navodi kako su osmorica imigranata u dobi između 18 i 20 godina već poznati policiji zbog sličnih pljački na javnim događanjima diljem Europe. Identične pljačke već su izvedene u Francuskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj i Bellgiji.

Skupina je uhvaćena praćenjem njihovih razgovora putem mobitela. Nakit i razne druge vrijednosti koje su pripadale navijačima Juventusa pronađene su u stanu u kojem su živjeli imigranti.

U stampedu koji je nastao zbog upotrebe suzavca tijekom krađa, poginula je 38-godišnja žena imenom Eirka Pioletti, prenosi talijanska novinska agencija ANSA.

Pioletti je umrla u bolnici dva nakon što je pretrpjela srčani udar u stampedu. U Torino je doputovala kako bi sa svojim suprugom izašla u večernju šetnju te uopće nije pratila nogomet. U stampedu je pregažena kao i mnogi drugi, ali je podlegla ozlijedama.