Stanovnici Lampeduse presretni zbog svrgavanja gradonačelnice koja je surađivala sa Sorošem

© ANSA
© ANSA

Stanovnici Lampeduse, protekli su tjedan proslavili izborni poraz gradonačelnice koja je svojedobno potpisala dogovor s Georgeom Sorošem prema kojem je bilo zacrtano Lampedusu pretvoriti u mjesto kroz koje će tisuće imigranata ući u Europu.

Hvala vam, iskorijenili ste tumor Lampeduse,“ stoji napisano u obliku grafita na više pročelja malog otoka sa samo 6000 stanovnika, nakon što su glasanjem svrgnuli dosadašnju gradonačelnicu Giusi Nicolini, prenosi il Giornale.

Nicolini je na izborima prošle nedjelje završila tek na trećem mjestu, dok je pobijedio biznismen Salvatore „Toto“ Martello, koji je tijekom predizborne kampanje izjavio kako „ne može podnijeti gledati imigrante koji se šire posvuda.

Otkako je 2012. zasjela na mjesto gradonačelnice, Nicolini je pretvorila otok Lampedusu u vrata ulaska imigranata u Europu. Zahvaljujući svom statusu, Nicolini je opetovano promovirala otvaranje granica te poticala masovnu imigraciju u Europu. Zahvaljujući tome, prije dva mjeseca dobila je i UNESCO-vu nagradu za mir zbog svoje „neograničene humanosti i nepokolebljive predanosti upravljanju izbjegličkom krizom i integracijom.

Pojedini konzervativni aktivisti s radošću su objavili fotografije koje Nicolini prikazuju kao imigranticu koja je izbačena iz zemlje, kao i fotografije kojima ju prozivaju da je agent Georgea Soroša.

Najzanimljivije je da je Nicolini nakon poraza požurila uništiti i obrisati sve „dokumente, privatne korespondencije te čitave dosjee“ s uredskih računala, tvrdeći medijima: „Ne, nemam vremena oddgovarati Martellu, moji prioriteti leže drugdje.

Kao razlog ovom „čišćenju“ svog ureda, talijanski mediji navode činjenicu da je 2014. otkriveno kako je Nicolini potpisala „sporazumni memorandum“ s Otvorenim društvom (OSIFE), prema kojem se Nicolini kao tadašnja gradonačelnica složila sa Soroševom međunarodnom financijskom mrežom da „poveća kapacitete Lampeduse [za prihvat imigranata] te promovira stanovništvo otoka i njegove pridošlice.

U dokumentu stoji da „sporazum ne podrazumijeva direktno financiranje,“ objašnjavajući da će „OSIFE pružati usluge putem osobe na otoku, s vještinama koje su potrebne za tu svrhu te će sredstva za Lampedusu biti poslana na posebni bankovni račun,“ koji se mora koristiti samo za projekte koji promiču masovnu imigraciju.

Autor: Tribun