Tijekom razdoblja između 2013. do 2018. Hrvatsku je navodno napustilo 189.000 stanovnika, dok se u nju doselilo nešto više od 88.000.

Gubitak stanovništva najviše se osjetio u slabije naseljenim općinama, a među primjerima se ističu Civljani i Ervenik u Šibensko-kninskoj županiji, koje su izgubile 39.3 te 37.8 posto svog stanovništva, prenosi Poslovni dnevnik.

U istom petogodišnjem razdoblju tek je 96 gradova i općina zabilježilo porast broja stanovnika, dok je čak 463 njih zabilježilo pad broja. Od toga je u 42 grada i općine stopa iseljavanja bila dvoznamenkasta.

Oglas:

        

Iako mnogi sumnjaju u valjanost ovakvih podataka, činjenice koje stoje iza njih već su same po sebi katastrofalne, a sve veći priljev stranaca sve očitije ukazuje na demografski jad Hrvatske.

Krivci su već odavno poznati, ali to nisu degenerične spodobe političkih „partija“ koje šefuju ovom zemljom, već isključivo građani, nesposobni ili nezainteresirani za išta više od jada koji se proteže više od dva desetljeća.

Ipak, sam demografski pad uz apsolutno apsurdni sustav jamac su za sigurnu ekonomsku i društvenu propast koju ionako svi očekuju.