Stiže nam novi DeLorean, jedan od najpoznatijih automobila u svijetu

DeLorean Motor Company već duže vrijeme pokušava na tržište izbaciti novu verziju poznatog sportskog automobila DMC12, koji je postao planetarno popularan nakon trilogije filmova Povratak u budućnost. Jedino što ih koči su birokracija i prometna regulativa.

Novi američki zakon kojeg je izglasao Kongres trebao bi omogućiti ponovnu proizvodnju ovog modela, no još nisu doneseni svi pravilnici koji to trebali sprovesti u djelo. Poznato, zar ne? Mora da su se Amerikanci počeli furati na naše zakonodavstvo.

Bilo kako bilo, iz nadležnih tijela poručili su DeLoreanu da bi čitava pravna zavrzlana trebala biti riješena do kraja ove godine, te bi proizvodnja mogla krenuti početkom 2019. godine. No čak i ako američki zakonodavci budu i dalje kasnili s potrebnim propisima, iz tvornice su poručili da će svejedno početi s proizvodnjom te izvoziti automobile u zemlje gdje je to zakonski moguće.

Predviđena cijena novih modela bila bi oko 100.000 dolara. DMC12 koji je osim po svojem dizajnu i podiznim vratima, poznat i po tome što je čitava karoserija napravljena od nehrđajućeg čeličnog lima, dobiti će i novi, tri puta jači motor koji će zamijeniti nekadašnji V6 motor osrednje jačine od 130 konjskih snaga.

Jači motor zahtijevati će i jače kočnice i veće kotače, pojačani sustav hlađenja i usisa zraka. No što se tiče većine drugih stvari, one ne bi trebali utjecati na promjenu dizajna ovog bezvremenskog automobila.

IZVORMaxim