Ništa od gradnje policijske stanice – građevinari strahuju za sigurnost svojih radnika

U skorije vrijeme neće biti gradnje nove policijske stanice u Rinkebyu, problematičnom predgrađu Stockholma. Razlog je jednostavan, građevinske tvrtke ne usuđuju se krenuti u izgradnju zbog sigurnosti za svoje radnike.

Rinkeby u posljednje vrijeme često puni stupce crne kronike. To naselje, primarno naseljeno imigrantskom populacijom, nedavno je bilo poprište velikih nereda, dan nakon Trumpove izjave o kriminalu u Švedskoj.

Stara policijska stanica u Rinkebyu zatvorena je u proljeće 2014. godine, no već sljedeće godine donesena je odluka o izgradnji nove stanice za 240 policijskih službenika.

Nova stanica trebala je biti otvorena ovog ljeta, no od toga neće biti ništa, štoviše, uopće nije bilo ponuda za izgradnju, nitko se nije javio na natječaj. Građevinske tvrtke ne usuđuju se prihvatiti posao zbog straha od nasilja u tom predgrađu.

Izvori procjenjuju da bi bilo potrebno konstantno policijsko čuvanje gradilišta da bi se posao mogao izvršiti, s obzirom na veliku opasnost od krađe i nasilja prema zaposlenicima koji bi bili angažirani na izgradnji.

Zbog navedenih sigurnosnih razloga, čak su i velike švedske građevinske tvrtke odbile prihvatiti taj posao.

Autor: Tribun