Stogodišnja kornjača spasila svoju vrstu od izumiranja

mtqxnty0ndm3njawndezmjg1

Seksualni manijak i evolucijski junak, galapagoška divovska kornjača Diego uspio je biti ocem čak 800 kornjača, što je oko 40 posto ukupne populacije njegove vrste. Ne samo da je Diego svojevrsni seksualni rekorder, već je uspio time spasiti svoju vrstu od izumiranja.

Diego ima oko sto godina, što je za takvu kornjaču sasvim normalno da doživi tu starost, međutim njegov seksualni pohod započeo je tek unazad 40 godina, točnije 1976. godine. U to vrijeme ostalo je vrlo malo živućih primjeraka ove divovske kornjače, dva mužjaka i dvanaest ženki. Diego, koji se u to vrijeme nalazio u zološkom vrtu pod hitno je poslan na posebnu misiju na Galapagos.

Njegova zadaća bila je spasiti svoju vrstu od izumiranja. I u tome je uspio. No za razliku od James Bonda i ostalih akcijskih junaka, njegovo jedino oružje bio je seks, i to puno seksa.

Genetskim testovima današnje populacije kornjača na Galapagosu, znanstvenici su ustvrdili da je Diego u ovih 40 godina postao tata ni manje ni više nego 800 puta, što je 40 posto ukupne populacije tih kornjača danas.

Izvor: Maxim, Tribun