Povjerenik grada Stockholma Jan Jönsson, inače član Liberalne stranke, došao je na ideju za koju vjeruje da će spriječiti ljude da se pridruže bandama. Riječ je o istom „političaru“ koji je predložio „ozbiljne razgovore“ s članovima bandi kako bi zaustavio zločine, dok je teroristima ISIL-a htio slati – pisma.

Časopis Mitti izvjestio je novom hvale vrijednom prijedlogu Jönssona, koji je oličen tipičnim „švedizmom“ modernog doba. Naime, on tvrdi kako se po pitanju pridruživanja kriminalnim bandama moraju „izazvati spolni stereotipi.

Oglas:

           

Ono što možemo vidjeti među nasilnim skupinama je misaoni okidač koji druge potiče da se nikada ne povuku i da će tada biti pravi muškarci. Možete poraditi na takvim problemima i postići vrlo pozitivne učinke,“ kaže Jönsson.

Međutim, on tvrdi da bi roditeljima mlade djece u „određenim područjima“ trebale u pomoć priskočiti – dadilje – koje bi također dale pozitivne rezultate.

Govoreći za Sveriges Radio, Jönsson je naveo kako će se protiv nasilja boriti – postavljanjem plakata.

On ističe kako bi se članove bandi trebalo informirati o mogućnosti povlačenja iz takvih skupina te je istaknuo potrebu za memorijalnim događajima za obitelji onih koji su sudjelovali u ubojstvima.

„Na primjer, informacije bi se mogle dijeliti na memorijalnim lokacijama, ili kada otvorimo naše prostorije za prijatelje i rodbinu povezanu s tim ubojstvima. Također bi mogli postavljati plakate na stanicama metroa i slično,“ rekao je Jönsson.

Jönsson je jedan od niza nadarenih primjeraka koji je u veljači predložio da se terorističkim povratnicima ISIL-a šalju pisma podrške.