Student izbačen s fakulteta jer je mirno prosvjedovao protiv rušenja spomenika Konfederaciji (Video)

© Andrew Shurtleff/Daily Progress
© Andrew Shurtleff/Daily Progress

SAD i masovna paranoja te histerija dijela društva oko spomenika Konfederaciji dosegla je zapanjujuće razmjere. Najobičnije salutiranje te posve miran prosvjed jednog mladića rezultirao je njegovim izbacivanjem sa Kršćanskog fakulteta u Pnesacoli na Floridi.

Student imenom Allen Armentrout otputovao je u Charlottesville kako bi se na posve miran i staložen način usprotivio rušenju spomenika Roberta E. Leeja, prenosi WXII12.

© Andrew Shurtleff/Daily Progress

Na mjestu spomenika dočekala ga je mala skupina posve histeričnih i krajnje agresivnih pobornika ekstremnih anti-rasista koji su mu u lice urlali da je „terorist“ i „rasist“.

Međutim, tu priči nije kraj. Amrentrout je par dana kasnije izbačen s Kršćanskog fakulteta u Pensacoli.

Otpušten sam iz škole i neću se moći vratiti kako bi završio zadnju godinu,“ izjavio je Amrentrout.

Ja sam kršćanin i vjerujem da je ovo izbacivanje potaknuto mojim pokušajem da služim Gospodinu. Vjerujem da bi kršćanska institucija trebala podržati patriotske pojedince koji žele ustati za američku tradiciju i vjerovanja. Stvarno me boli kad pokušavam učiniti ono što je ispravno i zbog toga sam napadnut,“ dodao je Armentrout.

Dužnosnici fakulteta nisu čak niti dali nikakvo objašnjenje za izbacivanje. „Ne dijelimo nikakve privatne informacije o studentima. Naša srca svakako su na strani ljudi koji tamo pate i mislimo o njima izdaleka,“ izjavila je Amy Glenn, zadužena za odnose s javnošću.


Widget not in any sidebars

Autor: Tribun