Student izbačen sa sveučilišta jer podupire deportaciju ilegalnih imigranata

Student u Velikoj Britaniji izbačen je sa svog koledža zbog tweeta u kojem se izražava podrška deportaciji ilegalnih imigranata.

“Danas me je moj fakultet odbio primiti na drugu godinu jer sam napisao neke tvitove koji im se nisu svidjeli o Ruandi”, tvitao je Liam O’Malley. “To je stanje moderne Britanije.”

Prema O’Malleyju, on je zapravo izbačen s Burnley Collegea jer je podržavao useljeničku politiku konzervativne vlade.

Iako su je do sada blokirali suci aktivisti, odvjetnici za ljudska prava i Europski sud za ljudska prava, ova bi politika predviđala da se tražitelji azila koji ilegalno stignu u Britaniju migrantskim čamcima, odvoze u Ruandu kako bi se tamo obradili njihovi zahtjevi.

Razjareni ljevičari ovu su politiku označili diskriminatornom i “rasističkom”, što je pomalo ironično s obzirom na to da impliciraju da je Ruanda, afrička zemlja s crnačkim stanovništvom, negostoljubivo mjesto za život.

O’Malley je primijetio ovu ironiju u tweetovima koji su ga doveli u probleme s koledzom, napomenuvši: “Da se život može imati u prekrasnoj zemlji Ruandi, koja ima mnogo ljepše vrijeme od nego Velika Britanija.”

Također je tvitao kako bi ‘izbjeglice’ poslane u Ruandu zapravo mogle pomoći u izgradnji te zemlje, kao što se dogodilo u Australiji.

Kritičari pozivaju koledž da poništi svoju akciju i uputi ispriku O’Malleyju.