Jon Kent, novi Superman DC Universe-a i sin Clarka Kenta, izlazi kao biseksualac u studenom izdanju stripa Superman: Sin Kal-El #5, književnika Toma Taylora, umjetnika Johna Timmsa, kolorista Gabea Eltaeba i pisca Davea Sharpa.

Uvijek sam govorio da svakome trebaju heroji i da svi zaslužuju vidjeti sebe u svojim herojima i vrlo sam zahvalan što DC i Warner Bros dijele ovu ideju“, rekao je Taylor u izjavi za DC.

Supermanov simbol oduvijek je predstavljao nadu, istinu i pravdu. Danas taj simbol predstavlja nešto više. Danas se više ljudi može vidjeti u najmoćnijem superjunaku u stripu.

Ne bismo mogli biti ponosniji ispričati ovu važnu priču od Toma Taylora i Johna Timmsa“, rekao je izdavač DC-a i glavni kreativni direktor Jim Lee.

Puno pričamo o snazi ​​DC multiverzuma u našem pričanju priča, a ovo je još jedan nevjerojatan primjer. Možemo imati Jona Kenta koji istražuje svoj identitet u stripovima, kao i Jon Kenta koji na televiziji Superman & Lois uči tajne svoje obitelji.“

Lik Jona Kenta stvorio je Dan Jurgens, a debitirao je u Convergence #2 2015. godine. Lik je sin Clarka Kenta, originalnog Supermana, i Lois Lane, a uskoro bi kao takav trebao preuzeti ulogu svog oca u stripu Superman: Sin Kal-Ela.