Sve veći broj djece danas je prisiljen na ropstvo, a brojke su dosegle rekorde. Prema novim statistikama, britanska djeca čine jednu od najbrojnijih populacija u ovim slučajevima.

Nacionalna agencija za kriminal (NCA), objavila je statistiku koja pokazuje da se potencijalni broj žrtava ropstva povećao za 35 posto u odnosu na 2016. Točnije, današnja brojka iznosi 5.145, prenosi RT.

NCA navodi kako je najveći broj žrtava korišten za prostituciju ili seksualna zlostavljanja te kao tekliči za narko-dilere. Najveći broj djece dolazi iz problematičnih obitelji i sredina, a dio njih služi za prijenos droge iz ruralnih krajeva u gradove.

Britanci pritom čine najveću skupinu, a slijede ih Albanci i Vijetnamci. Britanska djeca spominju se u 819 prijavljenih slučajeva, dok su albanska djeca prijavljena u 777 slučajeva, a vijetnamska u 739 slučajeva.

S obzirom da su iznesene tek brojke prijavljenih slučajeva, očigledno je da su brojke zapravo mnogo veće. Ako se u ovo pribroji činjenica da britanske vlasti desetljećima ignoriraju sustavno zlostavljanje tisuća djevojčica diljem zemlje, razmjeri su zapravo katastrofalni.

Među ostalim zemljama s kritičnim brojkama nalaze se Kina, Nigerija, Rumunjska, Sudan, Eritreja, Indija, Poljska i Pakistan.