Svećenik pedofil kaže kako mu je rečeno da izmoli „Zdravo Marijo“ kao kaznu za zlostavljanje djece

child-molestation

Devedesetpetogodišnji katolički svećenik Louis Brouillard priznao je da je seksualno zlostavljao dječake unatrag više desetljeća na otoku Guam. Kazao je da se ispovjedio ostalim svećenicima zbog toga, te da su mu rekli da se molitvom pokaje za svoje grijehe.

Brouillard je služio na Guamu od 40-ih do 70-ih godina prošlog stoljeća, podučavajući u školama San Vicente i Father Duenas Memorial School, dok je ondje služio kao svećenik. Priznao je da je zlostavljao oko dvadesetak dječaka.

U to vrijeme, imao sam dojam da se djeci to sviđalo, stoga sam nastavio. Ali sada, naravno, znam da je to bilo krivo i kajem se zbog toga“, kazao je Brouillard.

Leo B. Tudela, koji danas ima 73 godine, svjedočio je pred sudom u Guamu o zlostavljanju koje je nad njim vršio Brouillard tijekom pedesetih godina prošlog stoljeća. Tudela je molio senatore da podupru zakon kojim bi se ukinula zastara za djela seksualnog iskorištavanja djece.

Brouillardovo priznanje došlo je tri tjedna nakon što su nekadašnji ministranti podigli tužbu za klevetu protiv bivšeg guamskog nadbiskupa Anthony S. Apurona, koji je rekao da bivši ministranti lažu nakon što su izjavili da je Apuron seksualno zlostavljao dječake tijekom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Apuron niječe optužbe o zlostavljanju, te protiv njega nije podignuta optužnica. Vatikan je Apurona maknuo s dužnosti te je na njegovo mjesto privremeno postavljen nadbiskup Savio Hon Tai-Fai, nakon što su optužbe izašle na vidjelo.

Nakon što su se optužbe protiv Bouillarda pojavile u tisku, Hon je dao službenu izjavu: „Nakon posljednjih vijesti, gdje je otac Louis Brouillard, svećenik koji je služio na Guamu, priznao zlostavljanje dječaka, nudim svoje najdublje isprike gospodinu Tudeli i svim ostalima koji su bili zlostavljani.“

Hon je naredio crkvenu istragu i uputio istražitelje da razgovaraju sa Tudelom i ostalima koji su iznijeli optužbe za seksualno zlostavljanje.

Izvor: AP