Svećenik ukrao 100.000 eura kako bi financirao homoseksualne orgije

Rimokatolički svećenik uhićen je zbog krađe preko 100.000 eura crkvenih sredstava za kupnju droge za svoje homoseksualne zabave.

Četrdesetogodišnji svećenik Francesco Spagnesi iz Prata u Italiji, stavljen je u kućni pritvor, dok je policija intervjuirala 200 ljudi koji su navodno prisustvovali njegovim raskošnim orgijama u posljednje dvije godine.

Spagnesi je uhvaćen nakon što je policija dobila dojavu da je njegov cimer uvezao litru droge za silovanje iz Nizozemske.

Dvojica muškaraca navodno su koristili internetske stranice za upoznavanje kako bi pozvali goste u svoj dom, gdje se droga koristila i prodavala. U raciji u Spagnesijevom stanu policija je pronašla boce koje su navodno prilagođene za pušenje crack kokaina.

Spagnesi je izazvao sumnju kada je župni računovođa otkrio da je svećenik podignuo oko 100.000 eura s bankovnog računa župe. To je potaknulo lokalnog biskupa da se umiješa i svećeniku prekine pristup sredstvima, za koja policija vjeruje da je koristio za kupnju droge i održavanje orgija.

Kad Spagnesi više nije mogao podizati novac s računa crkve, navodno je počeo uzimati novac od doprinosa građana i tražiti novac izravno od župljana, tvrdeći da prikuplja pomoć za siromašne obitelji.

Župljani su sada pokrenuli sudski postupak protiv svećenika kako bi povratili svoj novac. Najmanje dvije tužbe za prijevaru stigle su do tužiteljstva.

Spagnesi za svoje postupke krivi ovisnost o kokainu, a tvrdi da je nakon svega postao i HIV pozitivan.