Švedsko Udruženje taksista navodi da je gotovo polovica njihovih vozača stranog porijekla. Međutim, ti isti vozači su nesrazmjerno zastupljeni kao počinitelji seksualnih zločina.

Između siječnja 2019. i kolovoza 2020., vozači taksija u Švedskoj počinili su, ni manje ni više, čak 30.000 zločina. Među njima ima svega, od prometnih prekršaja, do nasilnih napada na žene i ubojstava.

Postoji nesrazmjerno veliki boj onih koji rade kao taksisti, a koji imaju više zločina od običnih Šveđana. Čak i nakon nekoliko godina u taksi industriji, imamo nesrazmjernu zastupljenost,“ izjavio je Markus Edsbagge, menadžer švedske Prometne agencije.

Prema istraživanju švedske televizijske kuće TV4, vozači taksija će u dvostruko većem broju slučajeva počiniti silovanje ili seksualni napad u odnosu na obične Šveđane. Mnogi od njih učestalo ponavljaju svoje zločine.

Edsbagge se žali da država nije smjela pustiti u zemlju neke od ljudi koji su trenutno vozači taksija.

Istovremeno je otkrio kako je navodno teško nekome oduzeti dozvolu za vožnju taksija nakon što je izdana, jer time navodno toj osobi oduzimate mogućnost za ostvarivanje prihoda.

Prema dostupnim podacima, utvrđeno je da 97 posto vozača taksija u Švedskoj čine muškarci, ali da ih je gotovo polovica stranog porijekla. Unatoč gnusnom razvoju događaja, iz Udruženja taksista su 2014. izjavili da bi „bez imigranata taksiji stajali.

Sve rašireniji problem s nasilnim imigrantima doveo je do toga da je nedavno i pro-imigracijski, filofeministički i kultur-marksistički premijer Stefan Löfven konačno priznao da su nasilje i kriminal u toj zemlji povezani s imigracijom.

Usprkos tom priznanju, švedske vlasti silom se trude dovući još više imigranata negirajući ove činjenice i tvrdeći kako je loš imidž te zemlje u inozemstvu plod navodno „desničarskih“ izmišljotina. Stvarnost je pak dijametralno suprotna i nemoguće ju je sakriti.