Šveđani predlažu pauzu za seks tijekom radnog vremena

Šveđani bi mogli postati prva nacija u svijetu koja službeno prakticira seks za vrijeme radnog vremena, ako se prihvati prijedlog švedskog političara Per-Erik Muskosa.

Prema njegovim riječima, švedski zaposlenici trebali bi imati pravo na jednosatnu stanku, tijekom koje bi mogli otići kući i poseksati se sa svojim partnerom/partnericom, čime bi se navodno poboljšali obiteljski odnosi i produktivnost na poslu.

Istraživanja pokazuju da seks pozitivno utječe na zdravlje. Mislim da je seks u današnje vrijeme svakodnevnih obaveza privilegija koju si ne mogu svi priuštiti. Svakodnevni život je stresan, a tu su i djeca. Ovo bi bila prilika da pomognemo parovima da uživaju u malo privatnosti.“

Muskos istovremeno priznaje da nema garancije da će zaposlenici doista ići kući i voditi ljubav, moguće je i da „zabušavaju“ šetnjom u parku, no tu je bitno povjerenje između zaposlenika i poslodavca.

Ovaj bizaran i poprilično stupidan prijedlog dio je trenda posljednjih godina u Švedskoj, gdje javne službe rade skraćeno radno vrijeme kako bi „povećale produktivnost“, naime u mnogim tvrtkama radno vrijeme ne traje uobičajenih osam sati već šest radnih sati.

Ne moramo ni objašnjavati nepraktičnost ove ideje, naime sat vremena pauze većini zaposlenika nije dovoljno niti da stigne kući i vrati se na posao, a kamoli da još i vodi ljubav s partnerom.

Izvor: Sputnik, Tribun