Novo istraživanje Grupe stručnjaka za istraživanje javne ekonomije (ESO), pokazalo je kako imigracija košta švedsku državu milijarde eura godišnje, prenosi SVT.

Istraživanje ESO-a odnosi se na zaposlenost imigranata u periodu između 1983. i 2015. Ono je pokazalo kako se stopa zaposlenosti postupno smanjuje. Tijekom 1980-ih, integracija je navodno bila bolja nego 1990-ih na ovamo.

Ne možemo reći da je uvijek bilo naći zaposlenje za izbjeglice,“ tvrdi Joakim Ruist, jedan od autora.

Istraživanje predviđa dugoročne posljedice imigracije na švedsku ekonomiju i financije. Ipak, istraživanje je potvrdilo kako će kratkoročno i dugoročno imigranti koštati Švedsku milijarde eura.

Iako pojedini imigranti rade, troškovi države za takve također premašuju njegov doprinos državi i troškove za mirovine – jedno od načela pro-imigracijske politike.

S obzirom da je Švedska dosad primila oko 830.000 imigranata, država svake godine potroši oko 5.96 milijardi eura na njih.

Rezultati istraživanja nisu bitno drugačiji od ostalih. Njemački ekonomist Hans-Werner Sinn već je uočio kako su imigranti u Njemačkoj nekvalificirani te da nikad neće otplatiti ono što su dobili kroz socijalnu pomoć od države.

Prema njegovim tvrdnjama, imigranti bi Njemačku mogli koštati 1 trilijun eura tijekom svojih života.

Sličan proces događa se i u Nizozemskoj, gdje je najmanje 90 posto imigranata nezaposleno čak i nakon dvije i pol godine života u zemlji. Identična situacija zamijećena je u Švicarskoj i Austriji.

Europski vlastodršci dugo vremena govorili su o tome da će „imigracija spasiti Europu“ i njeno gospodarstvo. Premda europsko stanovništvo jest zastarjelo i prijeti mu odumiranje, politikom masovne imigracije taj proces se samo dodatno ubrzao uz sveopći rast sustavnog kriminala i zločina prema Europljanima.

Gospodarstvo zapravo u većini zapadnih zemalja također nije ničim ugroženo, pa se još jedna retorika europskih prevaranata pretvorila u još jednu prijevaru. Iako još uvijek mnogi sumnjaju kako je ideja tih istih vođa uništiti europsku civilizaciju realna, svaki novi dan dokazuje suprotno.