Skupina imigranta upala je nepozvana na jednu zabavu u gradu Härnösand. Tom prilikom sudanski imigrant krenuo je silovati jednu od djevojaka, što je pokušao spriječiti 19-godišnji mladić. Nažalost, sudanski divljak mladića je izbo nožem, a djevojku potom dva puta silovao.

Prema pisanju švedskih medija, švedski mladić po imenu Tommie Lindh pokušao je zaustaviti sudanskog divljaka po imenu Abubaker Mohamed koji je krenuo silovati njegovu prijateljicu na zabavi. Međutim, Lindh je zadobio teške ozljede u obračunu, pri čemu ga je Mohamed izbo nožem, nakon čega je Lindh preminuo kasnije u bolnici.

Sudanac je potom djevojku dva puta silovao te noći.

Abubaker Mohamed je osumnjičen za ubojstvo i za silovanje te je uhićen. U svom dosjeu već ima osude zbog kaznenih djela vezanih uz droge i krađu, a 2016. godine osuđen je i zbog seksualnog napada na švedsku djevojčicu mlađu od 15 godina.

Za ubijenog mladića njegovi bliski prijatelji kažu kako se uvijek suprotstavljao nepravdi, posebice prema svojim sunarodnjacima. Tvrde da je inače riječ o dragom mladiću koji je uvijek volio pomoći i bio je oslonac u teškim trenucima.