Sredovječnu Šveđanku silovala su i zlostavljala dvojica afganistanskih imigranata u njihovom prihvatnom smještaju. Naivna žrtva bila je članica grupe protiv deportacija imigranata na Facebook-u, a željela je i dokazati kako su ksenofobi u krivu oko toga da su Afganistanci opasni.

Žena je silovana i zlostavljanja 26. prosinca prošle godine. Tijekom večernjeg izlaska, željela je nekoga upoznati, pa je odlučila družiti se s dvojicom Afganistanaca, piše Fria Tider.

Nakon druženja ispred lokalnog kluba u gradu Ljungby, žena je odlučila praviti Afganistancima društvo do prihvatnog centra.

Nikad se nisam bojala ili brinula oko ljudi iz drugih zemalja,“ ispričala je policiji. „Mislila sam da je bilo zanimljivo razgovarati s njima.

Nakon što su došli u sobu jednog od dvojice imigranata, stvari su se brzo promijenile. Pili su alkohol, a jedan od Afganistanaca ju je počeo dodirivati iako mu je rekla da to ne čini u više navrata.

Međutim, nedugo nakon toga jedan od Afganistanaca je nasrnuo na nju te ju silovao vaginalno i analno, dok je drugi pored masturbirao.

Nakon što je zlostavljanje završilo, žena je otišla i pozvala policiju. Dvojica Afganistanaca su uhićena i prošlog tjedna su osuđeni.

Silovatelj je dobio godinu dana i tri mjeseca zatvora te kaznu od 134.900 SEK (oko 100.000 kuna) koje mora platiti žrtvi. Drugi Afganistanac osuđen je zbog seksualnog zlostavljanja i morati će žrtvi platiti samo 23.990 SEK (oko 17.300 kuna).

Niti jedan od imigranata nije predviđen za deportaciju zbog zločina.