Švedska: 13. eksplozija bombe u samo 26 dana

Snažna eksplozija dogodila se u industrijskom području u regiji Stockholma u četvrtak rano ujutro, 13. bombaška eksplozija u Švedskoj u posljednjih 26 dana.

Eksplozija se dogodila u Botkyrki, južno od grada Stockholma, u industrijskom području oko 1:30 ujutro u četvrtak ujutro, a policija je incident nazvala “snažnom detonacijom”.

“Nešto je tresnulo ispred industrijske zgrade i pojavila se rupa na fasadi”, rekao je Daniel Kaissidis, časnik zadužen za Vatrogasnu udrugu Södertörn za televizijsku kuću SVT.

Towe Hägg, glasnogovornik policije u Stockholmu komentirao je eksploziju u četvrtak ujutro rekavši: “Bilo je ljudi u industrijskom području povezanih s eksplozijom, ali ne znam točno gdje su bili. Ali nema izvješća o ozlijeđenima.”

Istražitelji kažu da zasad nemaju osumnjičenika u pritvoru u vezi s eksplozijom, ali pregledavaju snimke CCTV-a u pokušaju da identificiraju krivce i utvrde mogući motiv.

Eksplozija je 13. u Švedskoj od početka godine, otprilike jedna svaki drugi dan, a događa se u trenutku kada se u regiji Stockholma odvijaju gotovo stalni činovi nasilja bandi od smrti ozloglašenog člana bande Mehdija ”Dumle” Sachita, koji je bio ubijen na božićno jutro.