Prema biblijskoj predaji, rođenje Isusa, koje slavimo na dan Božića, odigralo se takozvanim bezgrešnim začećem, njegova majka je kao djevica začela „po duhu svetom“. No, švedska državna televizija SVT smatra da je razotkrila misterij djevičanskog porođenja.

Naime, oni tvrde da se Isusova majka Marija klonirala, a da je Isus rođen kao curica, te je postao transeksualac. Oni čak tvrde da su za to našli i znanstveno opravdanje.

SVT smatra da se radi o fenomenu koji se u prirodi naziva partenogeneza. Ta pojava događa se među algama, nekim vrstama riba i žaba, a doista se radi o razvoju embrija bez čina oplodnje. Potomak tada postaje genetski identičan majci, što znači da je istog spola kao i majka, odnosno ženskog spola.

Ako je slijediti ovu logiku, Isus se onda očito rodio ženskog spola, tvrde na SVT-u, a s obzirom da ga se u biblijskim spisima opisuje kao muškarca, onda mora da je u međuvremenu promijenio spol, što bi značilo da je bio transeksualac.

No, SVT ima i drugu moguću teoriju – da je Marija zapravo bila muškarac koji je živio kao žena, te opet partenogenezom rodio Isusa, koji je onda bio muškarac. Naravno, SVT ne obrazlaže kako je u tom slučaju Marija rodila Isusa ako je to bio muškarac, odnosno kako je razvila ženske spolne organe i maternicu.