Soraya Post, članica Feminističke Inicijatice (FI) pri Europskom parlamentu, predložila je zabranu političkih stranaka i organizacija koje se protive ili kritiziraju masovnu imigraciju u Švedskoj.

Velika je prijetnja za demokraciju i takozvana ljudska prava da se normaliziraju stranke poput Švedskih Demokrata (SD). SD još uvijek vodi homofobnu, nacionalističku, rasističku i ksenofobnu politiku, to se nije promijenilo. Njihova politika još uvijek nije uključiva, ona još uvijek isključuje manjine,“ tvrdi Post za časopis ETC.

Samo zbog toga što je sad oformljena Alternativa za Švedsku [nova stranka], ne čini SD manje ksenofobnom i rasističkom,“ dodaje Post.

Švedska mora zabraniti organizacije koje zagovaraju rasizam, ili će to završiti genocidom u Švedskoj,“ rekla je Post.

Švedska: Feministička stranka želi zabraniti deportacije jer „bijele Šveđane se ne deportira“

Post se pritom pozvala na izvještaj Europske komisije protiv rasizma i netolerancije (ECRI), koji je pokazao kako se posljednjih godina pojavio veliki broj slučajeva rasističke i ksenofobne mržnje. Ironično, izvještaj pritom ne daje sugestiju da su recimo arapski imigranti mahom ant-semiti, kao ni činjenicu o čestim međuetničkim sukobima arapskih i afričkih imigranata.

Post je također ignorirala ove činjenice te otišla u krajnost izjavivši: „Kao feministica i aktivistica za ljudska prava, ja ne mogu prihvatiti da se povećava propaganda rasne i ksenofobne mržnje u našem društvu. Želim društvo koje vidi sve ljude, u kojem su ljudska prava svih osigurana i ojačana.

Feministička Inicijativa u posljednje vrijeme doživjela je veliki udarac zbog činjenice da je njena bivša liderica Victoria Kawesa u javnost iznijela niz „bisernih“ izjava, a pored svega, „frendovi“ na Facebook-u su joj brojni islamisti. Dotična je također optužena i osuđena za plagijatorstvo. Kawesa je 2014. također zaposlila jednu Poljakinju kao čistačicu u stanu, pa joj odbila platiti usluge.