Švedska: Feministička stranka želi zabraniti deportacije jer „bijele Šveđane se ne deportira“

© Mimika Kirgios

Proteklog tjedna stranka zvana Feministička Inicijativa (FI) održala je godišnji kongres u gradu Västerås. Članovi stranke polažu velike nade u to da će slijedeće godine ući u parlament gdje će se između ostalog zalagati za potpuno slobodnu imigraciju, prenosi SVT.

Tijekom kongresa, kao vođa stranke izabrana je Victoria Kawesa iz Ugande, čime je postala ujedno i prvi stranački lider crnačkog porijekla.

O intelektualnim sposobnostima i logici Kawese ne možemo suditi, no, ona sama je postavila posve nelogično pitanje „zašto bi se strani kriminalci deportirali iz Švedske, kad se bijele Šveđane ne deportira iz istih razloga.

Victoria Kawese pozdravlja sličnim načinom kao i crnačka rasistička organizacija „Crne pantere“.

Mi smo za amnestiju izbjeglica,“ kaže Kawesa.

Članovi stranke također vjeruju da svi stranci, neovisno o tome kako težak zločin počinili, ne bi smjeli biti deportirani.

S obzirom da se feminističke aktivistice navodno bore za prava i zaštitu žena, novinari su Kawesu očekivano upitali što je sa silovateljima i ubojicama iz drugih zemalja, koje u velikoj većini čine imigranti.

Bijeli Šveđani koji su osuđeni za teške zločine nisu deportirani. Trebamo imati konzistentnu politiku,“ odgovorila je Kawesa tvrdeći da je najvažnije da počinitelj bude osuđen za zločin, što u slučaju imigranata i Švedske često više liči na tragikomediju nego na pravdu.

Autor: Tribun