Monumentalni epski domet feminističke „kreativnosti“ dočekan očekivanim „kritikama“ na društvenim mrežama.

Članica Europskog parlamenta iz Švedske uzburkala je društvene medije jer je koristila svoj visoki uredski dodatak, koji su platili porezni obveznici EU, kako bi kupila stotine plastičnih klitorisa s feminističkim i marksističkim porukama.

Izvješće švedske javne televizije SVT otkrilo je da je Malin Bjork iz stranke Lijevih potrošila milijun švedskih kruna (700.000 kuna) na troškove putovanja i smještaja tijekom mandata kao zastupnica u Europskom parlamentu.

Naime, od zastupnika u Europskom parlamentu očekuje se da novac koriste za pokrivanje putnih troškova kada rade izvan svoje zemlje, dok Bjork prvenstveno živi u Bruxellesu, gdje se nalazi Europski parlament.

Još je veća tragikomedija nastala kada je Bjork priznala da je dio novca namijenjen pokrivanju takozvanih troškova ureda, potrošen na nabavku između 150 i 200 „3D modela plastičnog klitorisa za feminističke i ljevičarske svrhe.“ Bjork je branila kupnju tvrdnjom da su predmeti podijeljeni tijekom političkih kampanja.

Ljudi su bili vrlo sretni s njima,“ rekla je za list Aftonbladet u četvrtak.

Bjork je izabrana u Europski parlament 2014. godine, a je ranije koristila modele klitorisa tijekom kampanja protiv sakaćenja ženskih genitalija, iako je nejasno jesu li iste stavke plaćene iz proračuna Europskog parlamenta.

Malin Bjork je inzistirala da nije prekršila pravila Europskog parlamenta i izjavila da je već prošlog mjeseca nadoknadila svoj iznos od 50.000 SEK (34.500 kuna).

Kao što se vidi iz priloženog, rasipnost salonskih ljevičara i njihovo laprdanje o jednakosti, radničkim pravima, klasama i inim komunističkim utopijama, uvijek se dobroj poklapaju.