Švedska (gay) vojska na gay paradi

Postoji li išta u švedskom društvu što tamošnje vlasti neće pretvoriti u predmet sprdačine? Očito ne. Na red je tako došla i švedska vojska, koja je svojim angažmanom na LGBT manifestacijama i cirkusiranjem svojeg vrhovnog zapovjednika na istima doista postala predmetom ismijavanja javnosti.


Da predstavnici švedske vojske podupiru promoviranje homoseksualnosti i rodne ideologije, nije neka novost.

Švedske oružane snage puno su uložile u ovogodišnju „paradu ponosa“, kako oni nazivaju mimohod promoviranja raznih seksualnih opredjeljenja, naravno svih osim heteroseksualnog. Tako su za moto parade odabrali slogan „We Do Not Always March Straight“, što se može prevesti i kao „Ne marširamo uvijek ravno“, s tim da „ravno“ u ovom kontekstu znači hetero.

Bez obzira kada ili gdje marširamo, uvijek branimo vaše pravo da živite kako želite i s kim želite“, javno je izrečeni stav švedskog ministarstva obrane.

 

Predstavnici vojske ove će godine sudjelovati u osam različitih LGBT događaja u Stockholmu i Göteborgu.

Ovi groteskni prikazi ipak nisu naišli na odobravanje većeg dijela švedske javnosti, s tim da se mnogi protive korištenju državnih institucija poput oružanih snaga u političkom aktivizmu.

Neki su se posprdno upitali misle li Šveđani na ovaj način se suprotstaviti takozvanoj “ruskoj prijetnji” o kojoj tamošnji mediji u posljednje vrijeme pišu. Putin bi bio presretan da ima ovakvog protivnika.