Od šest imigranata koji su optuženi za masovni palež automobila u nekoliko švedskih gradova prošle godine, osuđen je samo navodni 17-godišnjak. Ostali su pušteni na slobodu zbog navodnog nedostatka dokaza.

Nakon što je 13. kolovoza prošle godine zapaljeno preko 80 automobila u više gradova, policija je konačno uhitila šestoricu imigranata starih između 16 i 21 godine, prenosi Fria Tider.

Trojica njih optužena su za izazivanje teške materijalne štete na tri različite lokacije te za divljanje na jednoj od lokacija.


U koordiniranom napadu iste večeri zapaljeno 80 automobila u nekoliko švedskih gradova (VIDEO)


Druga trojica optužena su za sudioništvo u izazivanju velike materijalne štete zbog paleža automobila vrijednih nekoliko milijuna SEK.

Tijekom suđenja, tužitelji su iznijeli niz video dokaza koji su prikazivali uglavnom maskirane osobe kako pale automobile na parkiralištima.

Međutim, samo jedan od šestorice je u konačnici osuđen. Riječ je o 17-godišnjaku koji se bez sumnje mogao povezati s mjestom zločina, jer su na tim lokacijama pronađeni tragovi njegove krvi.

U tijeku izvođenja kaznenog dijela, osuđeni je navodno imao samo 15 godina, pa je stoga i osuđen na rad za opće dobro te isplatu odštete od nešto više od pola milijuna SEK.