Snažna eksplozija u švedskom gradu Lund dogodila se u subotu oko 2.40 sati ujutro, ozlijedivši studenticu koja je prolazila pored trgovine, javljaju mediji.

Eksplozija je u tijekom subotnje noći potresla grad Lund u Švedskoj, pri čemu je ozlijeđena prolaznica, navodi policija. Incident se dogodio u blizini prehrambene trgovine koja je bila meta bombaškog napada, izvijestio je list Fria Tider pozivajući se na glasnogovornika policije.

Policija je po običaju istaknula kako nema osumnjičenih te da analizira izjave svjedoka i vjeruje kako je meta napada bio vlasnik trgovine.

Švedski list Expressen navodi kako je studentica zadobila ozbiljne ozlijede tijekom eksplozije.

Policija je priopćila kako su primili 17 poziva mještana koji se žale na glasan prasak. Nakon poziva, na mjesto događaja požurili su policija, pirotehničari, kao i hitne službe.

Eksplozija je raznijela vrata i prozore trgovine i navodno izazvala curenje vode u zgradi. Prozori u susjednim kućama također su razbijeni uslijed detonacije.

Vlasnik trgovine negirao je sumnje da je on bio meta napada i da nema pojma zašto bi itko to učinio.

Vodim trgovinu od siječnja. To je obiteljski posao koji traje već pet godina prije nego sam ga ja preuzeo,“ rekao je vlasnik.

Nemam pojma tko bi mogao stajati iza napada i zašto. Nitko mi ne prijeti. Ako su htjeli doći do mene, mogli su doći do moje kuće, a ne raznijeti moju trgovinu,“ dodao je.