Tako se to radi „najuređenijoj i najsocijalnijoj i najdemokratičnijoj“ državi na svijetu, dok mi „širimo laži i mržnju“ te nas može biti sram. Prije nego nas optužite za širenje „laži“, provjerite poveznice na izvore vijesti, jer je većinom riječ o renomiranim švedskim medijima.

Žrtvama pljački u Švedskoj prisiljavane su na svlačenje što je novi način „ponižavanja“ kojeg provode kriminalci, kako tvrdi švedska policija. Žrtve su uglavnom maloljetnici te djeca.

Nedavne pljačke u Uppsali i Göteborgu završile su tako da su mlade žrtve ostale čak i bez svoje odjeće, izuzev donjeg rublja, prenosi SVT.

U općini Håbo u okrugu Uppsala dogodila se jedna takva ponižavajuća pljačka. Tamo je mladiću rođenom 2001. godine ukradena sva odjeća, osim donjeg rublja, navodi policija na svojoj web stranici.

Policija je kasnije privela tri osumnjičenika koji su kod sebe imali ukradenu odjeću i ostale predmete žrtve. Svi su rođeni između 1998. i 2004. godine, ali njihovo porijeklo nije definirano.

U Göteborgu je nedavno 18-godišnjeg mladića opljačkala banda od najmanje 10 ljudi koja mu je odsjekla uho i ukrala sve osim donjeg rublja, prenosi Göteborgs Posten.

U kolovozu je u Täbyju u okrugu Stockholm skupina „mladića“ koja je nosila oružje, uključujući pištolj i mačetu, opljačkala skupinu tinejdžera, oduzevši im sve dragocjenosti, uključujući dizajnersku odjeću, prenio je Mitti.

Nekoliko dana kasnije, prodavač novina kojeg je oteo i mučio sirijski migrant pronađen je gol i krvav u Kristianstadu, navodi Kristianstadsbladet.