Švedska: Ljevičarski ekstremisti započeli s uličnim patrolama u Gothenburgu kako bi „pojačali sigurnost“ (VIDEO)

Ljevičari su započeli s patroliranjem u dijelu Gothenburga poznatog pod nazivom Askim, a s ciljem „smanjenja nesigurnosti.“

Inicijativa je došla od skupine Förbundet (Federacija), ljevičarske ekstremne skupine koja je dijelom takozvane „autonomne ljevice“.

Osim četvrti Askim, skupina je obišla i dio zvan Hovås Billdal jer vjeruju da „narkomanske navike viših klasa često financijski podupiru ratove zbog droge u radnim područjima“. Pod „radnim područjima“ u Gothenburgu, ljevičari misle na predgrađa u kojima dominiraju imigranti i enormna nezaposlenost.

Jedna od ovih patrola zabilježena je kamerom te je snimka objavljena na Internetu. Na snimci se može čuti glazba kakvu je nekad koristila danas ugašena ekstremna ljevičarska teroristička skupina Revolucionarna Fronta. No, osim noćne šetnje muškarca i djevojke te jednog potrganog poštanskog sandučića, snimka ne pokazuje ništa problematično.

Razlog tome ipak leži u činjenici da navedeni aktivisti nisu obišli područja Gothenburga koja se smatraju mnogo opasnijima, posebno u sjeveroistočnom dijelu grada. Skupini su mnogi korisnici društvenih mreža postavili upravo pitanje vezano uz tu činjenicu.

Izvor: Nyheter Idag, Tribun