Švedska: Mali otok sa 137 stanovnika dobit će azil za 2000 imigranata

IVO-640x480

Mali, slabo naseljeni otok na jugu Švedske, postat će nova rezidencija za 2000 imigranata, što bi vlasnicima azila trebalo donijeti zaradu od više milijuna švedskih kruna.

Općina Kristianstad u švedskoj pokrajini  Skåne protivi se ovom potezu, koji bi značajno povećao populaciju malenog otoka Ivö, u objektu „modularnog stanovanja.“

Plan za smještaj imigranata donijela je tvrtka Svesnka Semesterhem, a nju je unajmio švedski Ured za imigraciju, koji svake godine potroši stotine milijuna kruna na smještaj imigranata. Novi objekt trebao bi biti izgrađen u kampu na pitoresknom otoku, na koji se može doći samo trajektom.

Capture2

Suprotstavljajući se planu, lokalni vijećnik, član Liberalne stranke, Pierre Mansson, rekao je za lokalne medije: „To je poput prvoaprilske šale i učinit ćemo sve što je moguće da zaustavimo razvoj tako velikog stanovanja.“ U pismu upućenom svemogućem Uredu za imigraciju, vijećnik je rekao: „To je potpuno apsurdan prijedlog koji nije trebao biti uopće prihvaćen ni u prvoj fazi.

Lokalna stanovnica, Elisabeth Olsson, rekla je kako je otok premali za toliko ljudi, nazvavši ovaj razvoj „potpuno loše koncipiranim.“

Ured za imigraciju navodi kako ugovor sa stambenom tvrtkom još nije potpisan, budući da je još u procesu planiranja i udovoljavanja zahtjevima zaštite okoliša.

Švedska je već dugi niz godina pod enormnim preopterećenjem zbog neprekidnih novih dolazaka uglavnom ekonomskih imigranata, zbog čega već odavno nije u mogućnosti pružiti adekvatni smještaj. Uslijed toga, švedske vlasti su za smještaj imigranata potražile u skijalištima, odmaralištima, hotelima, pa čak i kruzerima, kako bi pokušale udovoljiti potrebama imigranata.

Izvor: Breitbart London