Švedska vlada izdvojila je 10 milijuna SEK (oko 1 milijun eura) za nove mjere borbe protiv već izlizane paranoje zvane antisemitizam.

Prezentirajući nove korake te vječite bitke, švedska ministrica obrazovanja Anna Ekström izjavila je da je to zlo „živo i dobro“, kao da smo u Srednjem vijeku; samo se vokabular promijenio.

Antisemitizam je živ i zdrav u našem dobu. Često se susreće u novim izrazima, gdje fraze poput ‘kulturološki marksizam’ ili ‘globalizam’ djeluju kao kodne riječi. Ali to su još uvijek isti stereotipi koji se ponavljaju još od Srednjeg vijeka. To je dio europske povijesti, a za mene je sramota da smo u 21. stoljeću, s toliko znanja, još uvijek tu“, napisala je u svojoj objavi na Twitteru.

Ekström, koja je odgovorna i za vladin međunarodni forum Sjećanja na holokaust i borbu protiv antisemitizma.

Švedske vlasti ulažu ogromne svote novca kako bi širile „svijest“ o antisemitizmu, pri čemu većina novca odlazi na organizaciju putovanja učenika u koncentracijske logore.

Svaka nova generacija mora se boriti za demokraciju, protiv antisemitizma, anticiganizma i svih oblika rasizma,izjavila je zastupnica stranke Centra Linda Modig.

Da situacija bude istovremeno tragikomična i ironična, povišenu razinu famoznog antisemitizma prouzročili su imigranti iz arapskih zemalja, koje su švedske vlasti svom silom dovukle u zemlju. Sve to pod geslom da „Europa neće opstati“ i da će „Židovi biti prezreni zbog svoje uloge u transformaciji Europe“, kako je navela Židovka po imenu Barbara Spectre.

U čitavoj situaciji vidljivo je da sluge „odabranih“ vjerno slijede njihove principe. Prvo se umjetno stvori problem, uz neizostavno viktimiziranje. Potom slijede moralne ucjene i iznuđivanje novca te ulaganje tog novca za daljnje širenje kolektivne krivnje i stvaranje novih pokornih slugu.Pritom se nikad ni najmanje ne smije osvrnuti na stvarne uzroke antisemitizma. Naime, te činjenice okrenule bi priču u sasvim suprotnom smjeru.