Švedska ministrica za integracije priznaje da je lagala o statistikama silovanja

Švedska ministrica priznala je da je lagala u izjavi za BBC kad je izjavila da broj silovanja u toj zemlji opada.

Ylva Johansson izjavila je za BBC News da nema poveznice između kriminala i imigracije, te da razina silovanja u Švedskoj opada.

Broj silovanja u Švedskoj zapravo nije velik, on ne zna o čemu priča“, odgovorila je na komentar britanskog političara Nigela Faragea koji je nedavno Malmo nazvaoglavnim gradom silovanja u Europi“.

Međutim, čini se da ni gospođa Johansson nije sama dobro informirana. Posljednje brojke govore od 13 postotnom povećanju silovanja u Švedskoj tijekom 2016. godine, uz konstantan rast tijekom posljednjih desetak godina.

Njezina izjava ubrzo je naišla na reakcije mnogih parlamentaraca, ekonomista i kriminalista.

Ne treba nam još laži“, izjavila je švedska političarka Elisabeth Svantesson, „neka se gospođa Johansson izjasni, na koji to način broj silovanja opada?

Ministrica je bila prisiljena priznati da govori neistinu: „Svoj odgovor temeljila sam na informacijama koje sam imala u to vrijeme, da je broj silovanja pao u 2015. godini. Bilo je pogrešno od mene govoriti o toj temi na osnovu statistike iz samo jedne godine. Podaci za 2016. godinu nažalost pokazuju da je broj silovanja zapravo u porastu.

Prema podacima švedskog Vijeća za prevenciju kriminala, u 2015. godini doista je došlo do pada broja silovanja (12 posto), prije nego što je 2016. godine ta brojka ponovno porasla za novih 13 posto.

Tijekom proteklog desetljeća, porast broja silovanja je bio konstantan, tako da je broj prijavljenih silovanja 2006. godine bio 4.208, a 2016. godine 6.560 slučajeva.

Izvor: Breitbart