Švedska: Obitelj tukla ženu i prijetila da će ju zapaliti jer nije djevica

Nakon što žena u Norrbottenu nije krvarila tijekom odnosa s novim mužem, bila je izložena dugotrajnom zlostavljanju od strane muža i njegovih roditelja. Prijetili su joj i da će je spaliti živu. Tako stoji u novoj optužnici.

Par se vjenčao u svojoj domovini 2021., ali je žena došla u Švedsku tek u travnju 2022. Tada bi, prema tradiciji, brak bio sklopljen na zabavi kod muškarčeve obitelji, izvještava SVT Nyheter Norrbotten.

Ali tijekom snošaja mladenka nije krvarila. Muškarac i njegova majka protumačili su to tako da žena prije snošaja nije bila djevica i da je time povrijedila čast obitelji.

Ženi su muškarac i njegovi roditelji nekoliko sati prijetili i maltretirali je. Prema optužnici, tukli su je rukama i nogama. Prijetili su joj nožem i mučenjem, da će ju odvesti u šumu i živu zapaliti. Žrtva je na kraju uspjela pobjeći iz stana i zatražiti pomoć od prolaznika.

Tužitelj smatra da je pitanje časti otegotna okolnost u procesuiranju. Prema njegovim riječima, žena je potpuno prepuštena na milost i nemilost obitelji jer se nedavno preselila u Švedsku i ne poznaje nikoga drugoga u zemlji. Sva trojica optuženih negiraju kazneno djelo.