Švedska policija izvještava o 8 novih no-go zona, 23 sveukupno

Novo izvješće švedske policije navodi porast od osam dodatnih područja koje oni smatraju „posebno osjetljivima“, gdje je policiji i drugim interventnim službama teško obavljati svoj posao.

Pred dvije godine švedska policija objavila je izvješće u kojem opisuje 53 područja diljem zemlje koja smatra „osjetljivima“, a njih petnaest je smatrala „posebno osjetljivima“.

„Osjetljivim“ područjima smatraju se ona gdje se policija zbog visoke razine kriminala susreće s posebnim poteškoćama u obavljanju svog posla, te stoga mora primjenjivati poseban pristup. U tim područjima je također prisutan nasilni vjerski ekstremizam, a stanovnici najčešće ne prijavljuju kaznena djela zbog straha od odmazde.

Nova područja, koja povećavaju brojku „posebno osjetljivih“ područja sa 15 na 23, odnose se na dijelove gradova Boras, Gothenburg, Landskrona, Malmö, Uppsala i Stockholm.

Prema riječima Linde Staff, čelnice obavještajnog odjela švedske policije, ta područja su trebala i ranije biti uvrštena u „posebno osjetljiva“, no nisu zbog tadašnjih nedovoljnih adekvatnih informacija. Policija je u međuvremenu zatražila dodatne snage za kontrolu ovih problematičnih područja.

Izvor: RT