Šveđanin Tommy Lindh ostavljen je da umre nakon što ga je imigrant izbo nožem, a njegovu prijateljicu silovao dva puta, jer je švedska policija odbila povjerovati ženinom prvom hitnom telefonskom pozivu.

U svibnju ove godine dogodilo se brutalno ubojstvo švedskog tinejdžera Tommyja Lindha, kojeg je afrički migrant Mohamad Abubaker usmrtio nožem dok je pokušavao obraniti ženu od silovanja u Härnösandu.

Izvorno, tužiteljica Stina Sjöqvist tvrdila je da Lindh nije pokušao zaustaviti silovanje žene, no kasnija izvješća otkrivaju da je žrtva rekla Lindhu o prvom silovanju i kontaktirala je policiju.

Prema švedskim medijima, operater koji je razgovarao sa žrtvom telefonom, ne samo da je primijetio da poziv vjerojatno nije valjan, već je u početku zabilježio pogrešnu adresu.

Mohamad Abubaker pozira nakon uhićenja | Izvor: Nordfront

Prvi poziv, koji je trajao gotovo deset minuta, dogodio se 10. svibnja u 6:37, nakon što je Afrikanac djevojku silovao i prijetio joj nožem.

U 7:35 djevojka, koja je tada bila u toaletu s Lindhom, ponovno je nazvala i potvrdila policiji da je imigrant još uvijek bio u stanu naoružan nožem.

Lindh i žrtva čekali su policiju, ali nisu zaključali vrata, a Abubaker je navodno ušao i Lindha izbo nožem do smrti, a zatim je drugi put silovao žrtvu u istoj sobi dok je Lindh umirao.

Policijski službenici konačno su stigli u stan u 8:10 ujutro i prekinuli imigranta usred silovanja žrtve dok je Lindh ležao krvav na podu. Policija nije komentirala svoje postupanje s incidentom jer je proslijeđen internim istražiteljima.

Abubaker je u međuvremenu osuđen na doživotni zatvor, a nakon uhićenja se smijao i veselio zbog svog zločina, tvrdeći da je ubijeni Lindh bio „rasist“ jer je u sobi imao kapu s logotipom košer-nacionalističke stranke Švedski demokrati.