Švedska policija i civilni radnici u policijskoj stanici u predgrađu Stockholma zvanom Rinkeby dobit će policijsku pratnju pri dolasku do zgrade i odlasku iz nje radi održavanja njihove sigurnosti.

Radnici novoizgrađene policijske postaje u Rinkebyju ranije su izrazili zabrinutost da bi ih mještani i kriminalci mogli pratiti kući ili im probušiti gume. Kako se nova postaja treba otvoriti, policija je odlučila uspostaviti večernju patrolu kako bi radnike otpratila do stanice i od nje.

Jörgen Ohlsson, voditelj projekta u stanici, rekao je da bi patrole mogle uključivati i praćenje radnika do lokalnog metroa ili će držati stražu vani, javlja portal Polistidningen.

Sigurnost je nešto što pratimo i imamo rješenja koja ćemo primijeniti ako se situacija promijeni“, rekao je Ohlsson.

Nova će policijska postaja biti otvorena 1. rujna, a službenici će se tamo preseliti s trenutne lokacije u obližnjoj Solni.

Policijska postaja Rinkeby posljednjih se godina suočila s nekoliko problema tijekom razvoja, uključujući građevinske tvrtke koje nisu uspjele dati ponudu za projekt 2017. godine, jer su mnogi rekli da je područje previše opasno za njihove radnike.

Čak su i policajci anonimno izrazili zabrinutost riječima: „Preopasno je graditi policijsku stanicu na tom području.

Dodali su: „To bi se trebalo čuvati 24 sata. To je zato što ne samo da postoji opasnost od krađe, već i opasnost i prijetnja zaposlenicima koji će raditi na građevinskom projektu.

Samo godinu kasnije, gradilište je napadnuto kada su maskirani muškarci provalili u automobil te nakon toga zapalili vozilo. Napadači su bacali i kamenje i pirotehnička sredstva na zaštitara.

Rinkeby se nalazi u blizini još nekoliko „no-go“ zona u Stockholmu, uključujući predgrađe Tensta, u kojem je muškarac upucan ranije ovog tjedna.