Švedska policija: „Ubojice 12-godišnje djevojčice su također žrtve“

Prošli je vikend u oružanom obračunu bandi u blizini jedne benzinske postaje u okolici Stockholma ubijena je 12-godišnja djevojčica koja se tamo našla kao slučajan prolaznik.

Djevojčica po imenu Adriana živjela je u blizini poprišta zlokobne pucnjave. Ona je te večeri otišla u McDonald’s smješten pored benzinske postaje, i dok je bila u restoranu, pojavio se automobil iz kojeg je započela rafalna pucnjava po restoranu, pri čemu su vjerojatne mete bili neki članovi druge bande koji su se također nalazili u restoranu.

Adriana se tako našla usred pucnjave te je zadobila teške ozljede. Iako je uspjela doći do bolnice, podlegla je ranama i preminula.

Iako je inicijalno ovaj slučaj izazvao određenu reakciju u švedskoj javnosti, niti tjedan dana nakon smrti 12-godišnje djevojčice predstavnici policije poslali su svojevrsnu poruku javnosti izjavivši da su članovi bandi koji su odgovorni za ovo ubojstvo, također žrtve.

Martin Lazar, policijski dužnosnik okruga Botkyrka gdje se dogodilo ubojstvo, kazao je da je ovaj incident neuspjeh svih dijelova švedskog društva.

Većina ljudi fokusira se na vidljiv dio ove sante leda, na djelo osoba kojima nedostaje empatija i moral. No te osobe su također žrtve“, napisao je Lazar u autorskom članku za list Expressen.

Oni od početka svojeg života nisu imali odgovarajuće uvjete, nasilje im je bilo bliže od bilo čega drugog. Tim ljudima nedostaju iskreni odnosi s roditeljima i imaju slabe društvene veze u svojim obiteljima.