Michael Shaba, navodno 17-godišnjak, koji je uspio navesti naivnu 12-godišnjakinju u podrum kuće u kojoj živi, gdje ju je brutalno silovao, dobio je kaznu od samo tjedan dana dobrotvornog rada i neodređen broj razgovora sa socijalnim radnicima.

Dana 21. lipnja 2018., Shaba je putem Snapchata dogovorio sastanak s 12-godišnjakinjom u gradu Strängnäs. Potom je predložio da odu u podrum kuće u kojoj je živio kako bi napunili mobitele, piše Samhällsnytt.

Međutim, odmah po dolasku u podrum, Shaba je navalio na djevojčicu te joj rastrgao odjeću gurajući joj prste u vaginu sve dok nije počela krvariti. Potom ju je još brutalnije silovao i tukao.

Djevojčica se nakon napada nije usudila roditeljima priznati što joj se dogodilo, već je to učinio njen brat nakon što je čuo razgovor Shabe koji se o svom divljaštvu hvalio prijateljima.

Shaba je tvrdio kako je mislio da djevojčica ima 15 godina, iako je dobro znao da je mlađa te je negirao optužbe. Policijska istraga trajala je više od godinu dana.

Djevojčica je zbog divljačkog napada zadobila niz psihičkih poremećaja i problema, a dio toga odrazio se i na njeno fizičko zdravlje te je izgubila veliku količinu kose. Zbog toga je bila na više od 40 razgovora s psihijatrom.

Bizarnost je uslijedila nakon što je priznao kako vjeruje da je Shaba počinio brutalno silovanje te da je znao koliko je djevojčica stara. Iako je sud predložio kaznu za takav zločin, uslijedio je šok.

Naime, švedski zakon predviđa kaznu od dvije godine zatvora, što je minimalna kazna za silovanje djeteta. No, Shaba je kao maloljetnik uspio dobiti „kaznu“ od tek 50 sati dobrotvornog rada te prisustvovanje razgovorima sa socijalnim radnicima putem posebnog programa.