Švedska profesorica s Poljoprivrednog sveučilišta, predlaže da vlasnici svoje kućne ljubimce počnu hraniti vegetarijanskom i veganskom prehranom kako bi spasili planet od izmišljotine zvane „klimatske promjene.“

Iako će brojne promjene doista smanjiti onečišćenje zraka i vjerojatno naprosto poboljšati kvalitetu zraka i okoliša, neki su očigledno otišli u krajnost koju slobodno možemo zvati – imbecilnost.

Prema tvrdnjama Sigrid Agenäs, vidno pretiloj profesorici koja je gostovala u emisiji kanala TV4, mijenjanje samo ljudske prehrane nije dovoljno.

Mi ljudi možemo odabrati jesti manje mesa ili ga potpuno izbaciti, ali što je s našim ljubimcima?,“ zapitala je. Ona tvrdi kako je vegetarijanska prehrana izvrsna za pse, uz dodatak određenih suplemenata. Ona je svoju prehranu za ljubimce nazvala „klimatski pametno jedenje.“

Oko četiri posto Šveđana je na veganskoj prehrani. Iako sam izbor prehrane mora biti podređen osobnom zdravlju, za neke je on postao ideologija koju se potpuno promašeno agresivno nameće ostalima putem apsurdnih uvreda i idiotske ekstremističke dogme.

Kada se prehrana kao ideologija povezala s lažnom teorijom o „klimatskim promjenama“, priča je dobila sasvim novu dimenziju psihičkog poremećaja, blisku paranoji. Iracionalni i apsurdni prijedlozi pritom nisu nikakva novost.

Primjerice, jedan izvještaj iz prošlog listopada sugerira da bi se konzumacija govedine u zapadnim zemljama trebala smanjiti za čak 90 posto kako bi se izbjegla – klimatska katastrofa.

Prehrana je osobna stvar pojedinca i jedino što je bitno jest da ga čini zdravim. Itekako se generalno može prigovoriti konzumentima mesa koji misle da neće izdržati jedan dan bez mesa, jer su oni najzaslužniji što danas imamo nezdravo meso puno aditiva i steroida. No, suludo nametanje ovakvih načela samo je korak ka izazivanju razdora i stvaranju sukoba. Sukoba oko toga što jedemo?!