Švedska: SIćušni dućani za miševe pojavili se na ulicama (FOTO)

untitled-1
Foto: Anonymousemmx

Šetnjom po određenim dijelovima svima poznatog Malmöa, moguće je uočiti i neke zanimljive detalje na ulicama. Pogledom prema donjim dijelovima zgrada na ulicama, moguće je ugledati zapanjujuće scene. Primjerice, unutar nekadašnjeg prozora podrumskih prostorija u četvrti Möllevången, sada se nalazi sićušna maketa trgovine. Radi se o pekari te trgovini „sirom i krekerima“ u veličini koja bi odgovarala miševima.

A photo posted by AnonyMouse (@anonymouse_mmx) on

Izuzetno je šarmantno zamisliti svijet u kojem žive miševi, paralelno s našim, ali pomalo izvan vidokruga,“ rekao je predstavnik anonimne umjetničke skupine poznate kao Anonymouse MMX, koja nema nikakve poveznice s hakerskom grupacijom sličnog imena.

A photo posted by AnonyMouse (@anonymouse_mmx) on

Među najvećim utjecajima i inspiracijama navode djela Don Blutha, Disneya i Astrid Lindgren. Trenutne fotografije na njihovom Instagram profilu prikazuju tek dvije makete trgovina, ali iz skupine tvrde kako imaju planove za još sličnih djela.

A photo posted by AnonyMouse (@anonymouse_mmx) on

Vrijedi istaknuti kako su makete izrađene od stvari koje su se umjetnicima našle pri ruci. poput šibica, dugmadi, zatvarača od limenki i sličnog materijala. Članovi skupine navode kako je ideja bila iskoristiti sve ono što se može jednostavno prikupiti i ponovno iskoristiti.

Izvor: The Huffington Post