Švedska: Sirijac s tri žene i šesnaestoro djece dobio od države tri luksuzne kuće

Foto: Bengt Nyman / Saltsjöbaden

Poligamist iz Sirije, muškarac s tri žene i ukupno šesnaestoro djece, od švedskih je vlasti dobio na raspolaganje tri luksuzne kuće, unatoč činjenici da Švedska muku muči sa stambenim prostorom, te čak najavljuje izgradnju novih gradova zbog nemogućnosti akomodacije svih novopridošlih ljudi.

Već smo navikli da iz Švedske dolaze i mnogo bizarnije vijesti, tako da nas ovaj slučaj nimalo ne treba čuditi. No, unatoč tome, izazvao je popriličnu prašinu u Švedskoj, nakon što su ovi podaci dospjeli u javnost.

Vlasti okruga Nacka u okolici Stockholma našle su se metom kritika nakon što se saznalo da su dotičnom 57-godišnjaku gospodinu koji je nedavno pristigao iz Sirije, dali na korištenje tri kuće ukupne vrijednosti gotovo dva milijuna dolara. Sva tri objekta nalaze se u Saltsjöbadenu, poznatom odmaralištu na Baltičkom moru.

Otkriće je dospjelo u javnost nakon što je lokalni ogranak stranke Švedski Demokrati javno objavio ono o čemu se do tada samo nagađalo, a na temelju uvida u dokumentaciju. Kuće su vrijednosti 700.000, 400.000 i 650.000 dolara. Svaka od tri žene spomenutog gospodina živi u svojoj kući, a djeca su raspodijeljena među njima.

Okrug Nacka potrošio je ukupno oko 32 milijuna dolara na smještaj novopridošlih imigranata, umjesto predviđenih 12,5 milijuna.

Švedski Demokrati ukazali su na različiti tretman Šveđana i imigrantske populacije po pitanju stambenog zbrinjavanja.

Izvor: Sputnik