U noći sa subote na nedjelju, u oružanom obračunu bandi u blizini jedne benzinske postaje u neposrednoj blizini Stockholma, ubijena je 12-godišnja djevojčica imenom Adriana.

Portal Fria Tider navodi da je ubijena Adriana trebala navršiti 13 godina u rujnu te da je živjela u blizini poprišta zlokobne pucnjave. Adriana je te kobne večeri sa svojim psom otišla u McDonald’s, smješten pored benzinske postaje.

Dok je Adriana bila u restoranu, pojavio se automobil iz kojeg je započela rafalna pucnjava po restoranu, pri čemu su vjerojatne mete bili neki članovi druge bande koji su se također nalazili u restoranu.

Adriana, čija je majka Poljakinja, a otac Iranac, našla se usred pucnjave te je zadobila teške ozljede. Iako je uspjela doći do bolnice, podlegla je ranama.

Zanimljivo je da su švedski mediji odbili objaviti žrtvino ime, pri čemu je državni medij SVT tragikomično ukazao na svu bijedu stanja u Švedskoj objavivši kako je ubijena Adriana bila „na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Političari i sigurnosni službenici navodno su u šoku te su ponovno iznijeli hrpu već ofucanih izjava i obećanja o tobožnjem strožem suočavanju s kriminalom.

Slična obećanja političari daju već godinama, pa ipak u Švedskoj svake godine raste broj žrtava ovakvih pucnjava, kao i sam broj pucnjava. Njihova preča briga su ipak LGBT parade, provođenje feminizma i žestoke represije prema kritičarima imigracije na društvenim mrežama.