Švedske oružane snage ove će godine ponovno sudjelovati na „Pride“ festivalu, tvrdeći kako „različitost Švedsku čini sigurnijom“. U svoju kampanju ubacili su i plakat koji prikazuje „vojnika“ s noktima lakiranim u duginim bojama.

Zadatak svake vojske je štititi zemlju i narod. Međutim, u vojskama europskih država odavno više nije bitna disciplina, odlučnost, hrabrost ili borbenost. To posebice vrijedi za Švedsku u kojoj je vojsci bitna naširoko ofucana i notorno lažna – „različitost.“

Tako je švedska vojska ponovno odlučila podržati LGBT paradu plakatom na kojem stoji poruka „Naša snaga sadržana je u različitostima.

Oružane snage u konačnici moraju zaštiti Švedsku od oružanog napada. Takva situacija biti će ekstremna s visokim zahtjevima za vojnike, mornare i zapovjednike. Tu su razlike, različitost i dah raznolikih iskustava snaga. To povećava našu sposobnost da nepredvidivo reagiramo na napadače,navode iz švedske vojske.

Glavni zapovjednik Micael Byden izjavio je da će vojska sudjelovati na LGBT paradi zbog „jednakih vrijednosti ljudi i prirodne odgovornosti kao poslodavca za naše zaposlenike i dobrovoljce.

Byden je dodao da vojska provodi „istraživanja zaposlenika“ kako bi kontrolirala njihova politička stajališta, posebice moguće oblike diskriminacije ili uznemiravanja.