Švedska vojska – uloga vojske je zaštita gay prava

Švedska vojska je u svojim izjavama javno objavila da je jedna od njenih glavnih zadaća zaštita prava LGBT osoba, te da nikad neće odustati od te misije.

Naša zadaća je štititi vaše pravo da živite s kim želite, da budete što želite, i na bilo koji način želite, i to pravo ćemo štititi pod svaku cijenu“, objavila je švedska vojska na svojoj Facebook stranici povodom početka takozvanog LGBT Pride tjedna.


Widget not in any sidebars

Vojne snage su spremne na to pod svaku cijenu i naša je zadaća da štitimo pravdu i jednakost, te priznanje da je svatko jednake vrijednosti“, slijedilo je u objavi gdje se vidi slika vojnih čizama ukrašenih vezicama u duginim bojama.

Dakako, nisu svi bili sretni ovakvim izjavama obrambenih snaga svoje zemlje, te su uslijedili komentari s naznakom da bi vojska trebala štititi svoju zemlju, a ne promovirati ideološke vrijednosti.

Jeste li toliko izgubljeni u magli duginih boja da ste zaboravili da biste vi trebali biti ratnici?“, bio je samo jedan od komentara.


Widget not in any sidebars

Važno je da oružane snage zauzmu stav za jednakost svih ljudi, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju i rodno opredjeljenje“, uslijedilo je kao odgovor na kritike.

U 2017. smo godini, no čini se da još ima puno ljudi kojima to nije jasno, te upravo stoga moramo demonstrirati da je švedska vojska posvećena toj zadaći.

Izvor: Breitbart