Švedske radosti: Za silovanje i pokušaj ubojstva samo 3 godine zatvora, deportacija ne dolazi u obzir

Dvojica afričkih imigranata osuđeni su na tri, odnosno dvije i pol godine zatvora nakon što su gotovo nasmrt istukli mladića i silovali njegovu prijateljicu. Jednog će „pokušati“ deportirati nakon izdržavanja kazne, dok drugi zasigurno ostaje u Švedskoj.

List Fria Tider izještava da su se tri mlade djevojke i jedan mladić našli u stanu u gradu Kista, pored Stockholma, te su odlučili pripremiti zabavu.

Jedna od djevojaka pozvala je na zabavu i 21-godišnjeg imigranta iz Liberije, Richeliau Jarraru, s kim se prethodno upoznala. Jarrara je sa sobom na zabavu doveo i prijatelja iz Kenije po imenu Fayed Mwangi.

Nije prošlo puno vremena prije nego što je dvojac počeo seksualno napastovati djevojke. Stvari su ubrzo eskalirale, te su njihovog prijatelja koji je pokušao braniti djevojke pošpricali suzavcem i počeli brutalno tući, nakon čega je mladić završio na podu u lokvi krvi s krvarenjem u mozgu, prijelomima i otvorenim ranama.

Napadači su mislili da je mladić preminuo, što je Jarrara iskoristio za snimanje videa kojeg je postavio na servis Snapchat u kojem se hvali kako je „ubio tipa“. No mladić je i dalje bio živ, ali je pao u komu i zadobio trajne ozljede mozga.

Mwangi je pritom pokušao zadaviti jednu od djevojaka koja je pokušala intervenirati. Mwangi je nakon toga uhvatio drugu djevojku za kosu, odvukao ju u susjednu sobu i silovao ju.

Cijeli užas je okončan nakon što je susjed provalio u stan i zaustavio daljnje divljanje dvojca, a djevojke su uspjele pobjeći.

Prema izvješću lista Fria Tider, sud je osudio Mwangija na kaznu od samo dvije i pol godine zatvora, unatoč tome što je prošle godine već osuđen za drugo silovanje. Vlast će ga pokušati deportirati nakon odsluženja kazne, no nakon deset godina će moći ponovno ući u zemlju.

Jarrara je osuđen na tri godine zatvora, no njega vlati neće niti pokušati deportirati. On ostaje u Švedskoj kako bi i dalje uveseljavao građanstvo svojim nestašlucima.

Izvor: Fria Tider