Švedske vlasti okomile se na reklamu zbog prikaza bijele obitelji koja bježi od kriminala multikulture

Lokalna uprava općine Staffanstorp naišla je na žestoke osude švedskih vlasti da djeluje na „nacistički način“ u pokušaju reklamiranja te općine kao ugodne alternative nesigurnosti gradova zahvaćenih kriminalom.

Dvominutnu reklamu osmislila je općinska vlada koju vodi stranka Umjerenih te prikazuje bijelu švedsku obitelj koja se spakira i napušta grad nakon što su majka i kćer bile žrtve maltretiranja od strane „mladih ljudi“, prenosi SVT.

Nesigurnost i isključenost učinili su da se mnogi osjećaju izgubljeno u svom gradu“, navodi pripovjedač u kratkom filmu. Nakon što se obitelj preseli u ruralniji Staffanstorp, nastavlja: „U našoj općini mi se brinemo jedni o drugima, mladima i starima. Zaposlenima kao i samozaposlenima.

Moa Berglöf, bivša govornica bivšeg švedskog premijera Fredrika Reinfeldta, istaknuta zagovornica masovne imigracije, reklamu je povezala s nedavnim divljaštvom u multikulturalnom gradu Malmöu, gdje je tijekom vikenda ubijen 15-godišnjak.

Dakle, dok Malmö tuguje, općina Staffanstorp ima pravo objaviti reklamu… Ne znam ni ja. Ovo je nešto najodvratnije što sam vidjela u dugo vremena“, rekla je Berglöf na Twitteru.

Član Umjerenih Christian Sonesson, predsjednik općinskog odbora u Staffanstorpu, reagirao je na kritiku rekavši: „Malmö se ne spominje u filmu i ako morate snimiti negdje u skaanskom urbanom okruženju, Malmö je blizu. Ne ističemo Malmö, već želimo ukazati na fenomen gdje se ljudi osjećaju nesigurno.

Per Svensson, politički urednik novina Dagens Nyheter, otišao je još dalje koristeći frazu „blond und boden“, referencu na „blut und boden“ („krv i tlo“), koju su koristili nacionalsocijalisti u doba Trećeg Reicha.

Novine Expressen također su se dale u tipičnu kultur-marksističku histeriju navodeći da su mnogi korisnici društvenih mreža kratki film proglasili kao „ksenofovnim“, jer je obitelj prikazana u njemu – bijela.

U praksi se već nebrojeno puta pokazalo da je biti bijelac danas najveći zločin, a da je bilo kakvo promoviranje zaštite ili očuvanja bijelaca kao etničke skupine čisti rasizam i mržnja spram drugih rasa. Pritom je promocija svih drugih etničkih skupina i njihovih kultura općeprihvaćena i dobrodošla.