Švedske vlasti zaključile su kako imigranti imaju krajnje neobične poglede na spol, ljubavne i intimne veze te seksualne odnose u odnosu na Šveđane. Stoga je zaključak bio uložiti milijune kako bi ih se informiralo o tome kako te stvari funkcioniraju u Švedskoj.

Prema ministrici socijalne skrbi Anniki Strandhäll, novopridošle imigrante „pod hitno“ treba educirati o seksualnim pitanjima i pravima koja se primjenjuju u Švedskoj.

Strandhäll iz nekog neobičnog razloga vjeruje kako imigranti imaju posve drugačiji pogled na spolne odnose u odnosu na Šveđane.

Utvrdili smo da neke žene u ovoj skupini novopridošlica dolaze iz društava s posve drugačijim normama, pravilima i zakonima.“ izjavila je za portal SVT Nyheter.

Stoga su iz Švedskog udruženja za seksualnu edukaciju (RFSU) uložili 3.7 milijuna SEK (oko 2.8 milijuna kuna) u izradu serije edukacijskih filmova, čije objavljivanje je započelo u ožujku ove godine.

Filmovi pokrivaju područja od čisto seksualnih užitaka, sve do trudnoće, spolno prenosivih bolesti i sakaćenja ženskih genitalija.

Kako tvrdi Strandhäll, filmovi prevedeni na 14 stranih jezika namijenjeni su prije svega ženama kojih među imigrantima zapravo gotovo da uopće nema. Ipak, očekuje se i kako će muški dio također usvojiti neka saznanja.